Fiskeresa till Luspen i stuga

Fiske är en populär hobby i Sverige. Våra generösa fiskeregler innebär att du får fiska med spö i Sveriges största sjöar och längs kusten. För att fiska i andra sjöar, floder och älvar är det nästan alltid krav på någon form av licens (fiskekort eller tillstånd för de specifika vatten du vill fiska i). För fritidsfiskare finns det med andra ord stora möjligheter att enkelt komma igång.

Sportfiske är också stort i Sverige. Du kan till exempel åka på en förstklassig campingresa för harrfiske i Luspen. Du får under fyra dagar helpension baserad på lokalråvaror, fiskerättigheter i alla närliggande vatten och en privat fiskeguide under hela vistelsen. Camping i tält har sin charm, men för dig som vill lyxa till det någon gång är Harrfiske i Luspen något som rekommenderas av både nybörjare och proffs.

Harr – populär sportfisk

I Sverige är harren framför allt koncentrerad till norra Sverige, från Gästrikland och uppåt. Den är landskapsfisk i Härjedalen. Köttet från fisken blir snabbt dåligt, men går att äta om det tillagas direkt efter fångst. Det är dock i sportfisket som harren kommit att bli populär. Den äter mycket insekter, vilket gör att flugfiske lämpar sig perfekt för att fånga harr (mask och spinnare fungerar också).

Camping kan vara behagligt

Harrfiske i Luspen kan kombineras med andra fantastiska och unika aktiviteter i området. Du kan bo på ishotell för en exklusiv upplevelse, eller välja mer traditionella stugor eller vanliga hotell. Du och dina medresenärer kan jaga norrsken, åka på skoteräventyr, basta, eller åka på älgsafari med häst. Du är alltså inte låst till fiske, vilket brukar vara uppskattat för resenärer som har olika intressen och mål med resan.

Utbudet av aktiviteter skiljer sig också från sommar till vinter, så tänk på att välja en tid där dina favoritaktiviteter finns tillgängliga.