Vad bör packas?

Inför en stugsemester kan det vara en del som ska packas ner. Det kan vara klokt att kontrollera om sängkläder, handdukar med mera kan hyras i stugan. Då slipper man packa med sig det. Men vad kan man annars behöva?

Packa för årstiden

Man måste självklart anpassa sin packning för den aktuella årstiden. Om man ska semestra på sommaren vid havet är det badkläder, strandleksaker och sommarplagg som gäller. Mat kan ofta köpas på plats. Det finns flera restauranger öppna och man kan grilla vid stugan. Man kan torka tvätt utomhus och det går att spendera en hel del tid utanför de fyra väggarna.

När man ska åka till stugan under vintern och det är mycket snö kanske man vill åka skidor och leka i backarna. Skidor och pjäxor tar en hel del plats. Ett par pjäxor går inte direkt att trycka ihop och lägga i en vanlig resväska och skidorna kan inte vikas ihop för att ta mindre plats. Om det går kan det vara klokt att hyra skidor och pjäxor på den plats man ska till om det inte är en egen stuga man har. Det kan kosta en del men i gengäld får man mer plats att packa på. Ett annat alternativ är såklart att ha skidorna på bilens tak.

Mat och dryck

När man hyr en stuga har man inte någon frukostbuffé eller liknande att ta del av, vilket man har när man bor på hotell. Man måste alltså se till att man ordnar sin mat på annat sätt. Ett alternativ är att äta ute på restauranger och liknande. Ett annat är att man köper matvaror och lagar dem på campingen eller i den egna stugan om möjlighet finns.