Att få plats i stugan

För en ensam person som ska campa ett tag är det sällan något problem att få plats i en stuga. Även i de minsta stugorna finns det minst en våningssäng och det innebär gott om plats att sova och förvara saker på. Det finns ibland också ett litet bord, en liten bänk med en vattenho och en mindre kokplatta. Det kan också finnas ett mindre kylskåp. Det klarar man sig långt på. Om man är flera är det dock inte fullt så enkelt.

Förvaring och anpassning

Om en hel familj kommer till stugan och de är vana vid att bo i ett stort hus med egna rum med mera kan omställningen bli stor. Speciellt om det är en längre semester det är tal om. I de fall familjen är lite större kan det vara klokt om man väljer en lite större stuga, och gärna en med en egen toalett. Det är speciellt bra om barnen är lite mindre och kanske behöver gå på toaletten under natten.

Om semestern är av det längre slaget kanske det är en del packning som ska med. Då ska man ordna med en bra förvaring i stugan. Kanske måste man inte ta in allt, utan några saker kanske kan ligga kvar i bilen? Om man har mycket kläder kanske lite kan vara i bilen och man behöver inte heller ha tomma resväskor med mera inne i stugan. Det kommer att vara trångt i alla fall.

Varje familjemedlem måste se till att hålla ordning på sina saker. Det gäller att även barnen är med på det här. Om alla sprider saker omkring sig kommer det inte att bli helt lätt att ta sig fram i stugan till sist.

Vad måste finnas i stugan?

Om det är barn med på semestern kanske alla leksaker inte kan vara i stugan. Uppblåsta badleksaker kan förvaras i bilen, badhanddukar kanske kan hänga utomhus och stora blöjpaket med mera kan ligga kvar i bilen och så tar man bara in så många som behövs för dagen. Under sängarna finns det ofta plats att lägga väskor. Då är det bra om varje familjemedlem har sin egen väska och sedan tas saker ut och placeras i den under semesterns gång. På så sätt undviker man också att saker försvinner under semesterns gång.