Anpassning till husvagnsboende

Precis som när det gäller stugor måste man också anpassa sig och vänja sig vid att bo i husvagn. Det är trångt och man har inget eget rum att stänga in sig i. Vissa vänjer sig snabbt och för andra blir det aldrig positivt att vara ute med husvagnen.

Eget utrymme

I en familj har alla ofta sina egna intressen. Barnen har för det mesta egna rum där de kan gå in och stänga dörren. I husvagnen saknas den möjligheten helt. Där sover, äter och vilar man i samma utrymme. Ibland finns tunna dörrar eller draperier att dra för men de hindrar varken ljud eller kroppsdofter. Om en person tittar på tv kommer alla att störas, likaså om någon vill ha lampan tänd och läsa på natten. Det finns helt enkelt ingenstans att vara ifred. Man kan också behöva dela säng med andra i familjen och det kan upplevas som mycket svårt för många som är vana vid att ha egna sängar.

Toalett och dusch

Alla husvagnar har inte toalett och långt ifrån alla har en dusch. Det betyder att man kan behöva stanna på rastplatser eller campingar som har de här faciliteterna för att de ska kunna användas. Även om toalett och dusch finns måste man tänka på att utrymmet är mycket litet. I husvagnen har man inte heller obegränsat med vatten så några långa duschar blir det inte tal om. Det är dessutom stor risk att det bara finns kallvatten. För den som är van att duscha varje dag kan det här blir en stor sak.