Nackdelar med att campa i en stuga

En stuga är relativt bekväm att sova i. Man har vanliga sängar och man slipper problem med liggunderlag, krypande insekter med mera. Men det finns också en del nackdelar. En del av dem tar vi upp här.

Kan vara svårt för allergiker

En stuga används av flera personer varje år. För en allergiker kan det ställa till med stora problem. Någon kanske har haft med sig husdjur i stugan, en annan kan ha rökt i den och så vidare, trots att det inte varit tillåtet. Det är inte lätt att få bort alla allergener och de kan ödelägga hela vistelsen.

Inget för den som vill se sig omkring

Den resenär som vill vakna på olika ställen varje morgon kommer troligen inte att trivas i en stuga. Den ligger nämligen där den ligger och kan inte flyttas. Om man hamnar på en camping eller ett annat ställe där man inte trivs kan man inte räkna med att kunna lämna stugan utan att betala.

Kostnaden och osäkerhet

Att hyra en stuga kostar ofta en hel del pengar, speciellt under högsäsong. Att bo i ett tält är flera gånger billigare. En annan nackdel är också att det kan vara lite osäker att hyra stuga. För fritidsbostäder gäller till exempel inte hyreslagen och liknande.