Camping när något händer

Visst kan det väl vara mysigt att dra iväg på en campingtur ibland. Oavsett om det är med familjen, en partner eller vänner brukar det vara riktigt härligt och inte behöver det bli dyrt heller. Men ibland kan det faktiskt vara ett nödvändigt ont att campa. Det kan uppstå nödsituationer eller annat som gör att man inte kan vara i sin vanliga bostad och då är lite campingvana guld värd.

[IMAGE=ePIl1WcKFYbN.jpg]

Hur kan man campa?

[IMAGE=ffP8lAbxMPR8.jpg]

Det finns flera sätt man kan campa på, ett exempel är att man tältar. Då behöver man i regel sovsäck, liggunderlag med mera för att vistelsen ska vara dräglig. Ett annat alternativ är att sova i husvagn eller husbil. Där finns ofta flera bekvämligheter som toalett, vatten och ett litet kök. Oavsett hur man väljer att campa får man vara beredd på att göra avsteg från ett par av de där sakerna man är van vid. Det är till exempel inte bara att strö saker omkring sig och man kan inte räkna med att kunna ta långa duschar varje dag.

När bostaden är obeboelig

Om det görs en radonmätning i Stockholm och det visar sig att radonhalten i bostaden är extremt hög kan det vara mycket olämpligt att bo i den. Ibland går det inte att lösa en annan bostad på en gång och då kan det vara en fördel om man har möjlighet att campa några dagar. Det kan också vara andra saker som gör en bostad obeboelig. Det kan till exempel ha brunnit i den eller i en närliggande bostad eller så har man fått en vattenläcka.

Campa i nöd

Ibland uppstår det nödsituationer som krig eller kris och då kanske man behöver lämna sitt hem. Campingutrustning är guld värd vid ett sådant tillfälle. Ett tält slås upp i stort sett var som helst och ett litet gasolkök väger inte speciellt mycket. Det finns en broschyr utskickad av MSB som tar upp en del tips om saker som kan vara bra att känna till om en nödsituation skulle uppstå.

Väska för nödsituation

Om något skulle ske, en brand, kris, brist på vatten eller liknande är det bra att kunna lämna sin bostad snabbt. Då är det klokt att ha en väska packad för nödsituation. I den bör det finnas mat och vatten för minst 72 timmar, tändstickor, varma kläder, ficklampa, radio och liknande. Har man husdjur gör man med fördel iordning en liknande väska till dem. De här väskorna brukar kallas för bug out bags och de kan ge en extra trygghet. De bör förvaras på ett ställe där man snabbt kan få tag i dem om något skulle hända. Det är inte fel att också ha en mindre variant till exempel i bilen eller handväskan.