Boende under renovering

När man ska renovera hemma kan det ibland vara svårt att bo hemma. Det kan förekomma höga ljud, vattnet kanske stängs av och elen kan också försvinna. Då kan ett alternativ vara att campa.

[IMAGE=cICZ06ccABo8.jpg]

När kan mann bo hemma?

[IMAGE=efotYzb12P7Z.jpg]

Vid vissa reparationer kan man faktiskt bo hemma. Om man anlitar en

takläggare i Göteborg för att göra i ordning bostadens tak behöver man sällan påverkas så mycket. En del oljud kan förekomma och det kan sättas upp byggställningar runt om bostaden men några andra egentliga hinder finns ofta inte. Även vid enklare reparationer som tapetsering, byte av fönster med mera kan man oftast bo kvar i hemmet.

Camping kan vara en lösning

När det ska göras andra reparationer som till exempel stambyten eller totalrenoveringar blir det genast svårare. Då kan det rent av vara omöjligt att bo kvar hemma. Om man hyr en lägenhet kan man till och med bli avrådd från att bo kvar hemma. Vid sådana saker som stambyte har man dock inte rättighet till att få en ny bostad under tiden utan det måste man i så fall ordna på egen hand. Ofta förbereds man i god tid så att man till exempel har möjlighet att ordna annat boende.

Olika sätt att campa

Det finns olika sätt att campa på. Man kan till exempel bo i tält, husvagn eller husbil. Under den varma årstiden är det sällan något problem att bo i tält även om det kanske inte är något man gör under en längre tid. Ett tält är dock billigt att köpa och ofta kan man laga mat i ett kök på en camping med mera. Det är dock inte speciellt säkert att förvara värdesaker i och det är inte heller så lätt att ha med sig barn eller husdjur i tältet. Det är inte heller så gott om plats och inte heller så bekvämt.

Att bo i en husvagn eller husbil är betydligt bekvämare. Där har man oftast tillgång till toalett, ett litet kök, en säng och kanske även en dusch beroende på hur pass modern husbilen eller husvagnen är. Den är dessutom säkrare mot inbrott och det är inget problem att ha husdjur i den.

Camping med husdjur

Om man behöver flytta tillfälligt vid en renovering behöver man ofta ta med sig sina husdjur. Ofta går det bra att campa med husdjur. Ett annat alternativ kan vara att lämna in dem till hunddagis eller katthem under tiden man inte kan bo hemma. Då får djuren den service de behöver. Om man har ormar, akvariefiskar eller annat kan det bli mer problematiskt. De behöver större plats och mer omsorg. Då kan man behöva lämna dem till någon som har kunskap om hur djuren ska tas omhand under tiden.