Packning för tältcamping

Det där med tältcamping är inte helt lätt. För det första ska tält sättas upp och man ska lösa matlagning med mera. Men man ska också lyckas packa allt som behövs till campingen.

Tältet, pinnar och linor

Det är viktigt att se till att man verkligen får med sig sitt tält, tältpinnar samt linor att sätta upp tältet med. Om man glömmer en pinne till tältet kan det bli svårt eller omöjligt att få ordning på det. Man måste också få med sig sovsäckar, liggunderlag och kanske lite möbler att sitta på utanför tältet.

Matlagning

Om man ska tälta i naturen kan det vara klokt att ta med sig en liten grill samt ett spritkök för att kunna laga mat, koka kaffe med mera. Om man bor på en camping finns ofta kök att låna. Egna tallrikar, bestick, muggar samt en bra balja att diska i är också bra. Det är en fördel om de här sakerna är tillverkade i plast. Då går de inte sönder så lätt.

Hur ska man packa?

Om man kan åka bil till tältplatsen är det sällan något problem med att få med sig sina saker. Om man ska cykla eller gå är det däremot lite svårare. Då gäller det verkligen att man packar rätt. Det är smart att packa det tyngsta i botten och en stor fördel är att ha korgar på pakethållaren och styret så att man kan lägga saker där. En flaskhållare på cykelns ram är också bra att ha. Ju mindre packning man har, desto bättre. Kanske ska man tälta i naturen? Då kanske man måste gå sista biten. Då kan en karta vara bra att ha så att man inte går vilse i skogen. Den bör packas högst upp så den är lätt att nå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *