Packning som ska med

När man ska ut med en husvagn kan man ofta packa en hel del, i alla fall om det är en egen husvagn. Det finns gott om förvaring och även den lite större familjen kan få plats med kläder, leksaker och annat. I de allra flesta vagnar finns det lådor under sätena där man kan lägga saker och det finns skåp över dem för till exempel kläder. Husvagnen har också skåp vid köksområdet där bestick och annat kan förvaras. Dessutom finns ofta också ett större skåp med klädstång där olika plagg kan hängas. I husvagnar som har toalett finns ofta en del förvaring även där. Det kan också finnas små hyllor lite överallt.

Tänk på packningen

När man packar husvagnen inför semestern är det klokt att tänka lite extra på att man måste säkra packningen. När husvagnen börjar röra på sig kommer det att skaka runt ganska rejält. Saker som står löst kommer att flytta på sig. Ömtåliga saker kan till exempel läggas in i låsta skåp eller ställas i vagnens diskho. Tvålar läggs i tvättstället och tv med mera ställs ner eller skruvas fast. Alla lådor, dörrar och skåp i en husvagn har låsfunktioner och det gäller också för ugnar och kylskåp. De bör alltid låsas när man tagit något ur skåpet. Då är husvagnen alltid redo för avfärd. Man måste också tänka på att stänga av gasol och liknande innan man åker.

Packa smart

Även om det finns relativt mycket plats i en husvagn gäller det att packa smart. Onödiga saker kommer det inte att finnas plats till. Det är också bra att tänka på att kanske inte lägga sådant som används varje dag under sätena i husvagnen. Där kan det passa att lägga extra toalett- och hushållspapper, extra vatten, konserver med mera. Även spel som används ute, verktyg och liknande kan vara bra att ha. Likaså några filtar. Sådant som används varje dag och som ofta behövs är bra att ha inom räckhåll, där man kommer ihåg det.

Om man har barn med sig i husvagnen kan det vara klokt att ge dem var sitt skåp. Där kan de lägga sina kläder, leksaker, böcker och annat de vill ha med sig på resan. På så sätt slipper man ha leksaker överallt.