Semester med cykel och tält

Det finns bidragande orsaker till att semester med cykel ökat i popularitet. Pandemin har gjort att resor utomlands fått vänta och vi har istället upptäckt hur fantastiskt vackert Sverige är. En annan bidragande orsak är vår växande miljömedvetenhet och vi försöker i största möjliga utsträckning använda cykeln i stället för bilen. Att ge sig ut på en campingsemester med cykel, packning och tält har numera blivit populärt. Det finns inget bättre sätt att uppleva vackra och magiska landskap, som i exempelvis Värmland, än på cykel.

Planera resvägen

När du ger dig ut på en cykelsemester är det viktigt att planera din resväg. Var noga med att inte överskatta din förmåga när du beräknar längden på dagsetapperna. När du är på semester med cykel och packning kommer hastigheten inte att vara särskilt hög. Det gäller att njuta av landskap, natur samt sevärdheter och inte susa fram i höga hastigheter. Planera in badsjöar eller stränder där du kan slappna av och njuta av sommaren. Utnyttja Sveriges fantastiska allemansrätt och sätt upp tält för övernattning men sov gärna på vandrarhem eller campingplatser emellanåt.

Bästa tältet

Det finns många bra tält att välja mellan i olika prisklasser. Vad som är viktigt är att tältet är enkelt att sätta upp och ta ner. Tältet bör kunna hantera regn och att det inte droppar in i tältet när det regnar. Det är också en fördel om tältet har ett litet förtält där du kan laga mat om det regnar (särskilt vid längre turer). En bra cykel är ett måste för en cykelsemester. Om du funderar på att sälja din bil för att köpa en bra cykel eller för att byta till en bil som passar dig bättre är Riddermark Bil ett bra val. Hos Riddermark Bil kan du enkelt och smidigt sälja din bil till bra pris. Företaget kommer att hämta bilen på din parkering, ta hand om tvätt och städning plus att du kommer att få betalningen direkt insatt på ditt konto. När du väljer att sälja din bil till Riddermark Bil slipper du allt besvär och kan även sälja din bil som inbyte för att skaffa den bil som du verkligen vill ha.

Packlista och tips

Det är bra att förbereda en packlista i god tid innan du ger dig iväg. Det finns vissa saker som måste vara med i packningen medan andra kanske inte behövs. Viktigt att ta med sig är en lagom stor handduk, badkläder, regnskydd, stormkök, kopp, kniv, bestick, vattenflaska, ficklampa, liggunderlag, tält, sovsäck, nödvändiga hygienartiklar, cykelväskor, ryggsäck, utrustning för att fixa punktering samt cykelpump. Se till att ryggsäcken inte är för tungt lastad. Vad du behöver ta med dig beror mycket på hur du planerar din cykelsemester. Om du vill cykla i Värmland och utnyttja de fina och kvalitetssäkrade cykellederna (för cykel samt MTB) kan du välja att cykla dagsturer i naturskön natur eller cykla en längre sträcka och övernatta i tält.