Besök en eller flera campingar i sommar

Sommaren är här och har på sina håll bjudit på fantastiskt väder. Det är inget man ska ta för givet i vårt avlånga land och därför gäller det att passa på när solen tittar fram. Det gäller därför att ha tur och välja sin semester under en period då solen tittar fram. Det är enklare sagt än gjort med tanke på att en svensk sommardag kan bjuda på strålande sol, men även ösregn bara någon timme senare. Hur ska man då spendera semestern på bästa sätt om man vill hålla sig inom landets gränser?

Campa på någon av Sveriges campingplatser

Ett utmärkt alternativ för semestern är att campa. Det kan man göra antingen själv, med sin partner, med vänner eller givetvis med familjen. Det är en mysig form av semester som sammanför familjen på ett bra sätt och man kommer bort från alla måsten. I tillägg så kanske barnen kan släppa sina datorer och mobiltelefoner en stund och i stället delta i familjeaktiviteter såsom sällskapsspel eller någon uteaktivitet. Campar man ensam så kanske man kan tycka att det kan vara lite väl högljutt på vissa campingar. Det är något man enkelt kan lösa med hjälp av ett par in ear hörlurar som gör att du i stället kan lyssna på din favoritmusik i lugn och ro utan störningsmoment. Campa kan man göra i många format. Det vanligaste är med husvagn eller husbil, men det fungerar även bra med tält. Nu för tiden finns det dessutom stora tält som nästan är som en husvagn, dock utan vissa av husvagnens bekvämligheter.

Vad räknas som en bra camping?

Rubrikens fråga är givetvis ytterst individuell. Men om man ser ur ett familjeperspektiv så finns det ett par viktiga saker som man kan vilja ha när man campar. Det första är ju närheten till en badplats – sjö eller pool spelar ingen roll. Barn älskar ju i allmänhet att bada så närheten till bad bör prioriteras. Det får gärna även finnas kanoter eller roddbåtar till uthyrning så man eventuellt kan åka ut och fiska.

En annan sak som är bra om en camping har är en liten butik. Den behöver inte vara stor men den ska ha de basvaror man kan behöva för ett campingliv. Det kan vara allt från livsmedel till myggmedel och givetvis glass! En riktigt bra camping bör även ha någon form av minigolf. Det är en rolig syssla för hela familjen som verkligen plockar fram vinnarinstinkten hos alla.

Kort och gott finns det mycket man kan göra på de campingar Sverige har till förfogande. Sök på internet efter en som lockar och sedan är det bara att bege sig i väg. Se dock till att boka i god tid så det inte är fullt.