Att tänka på när man campar

Det går utmärkt att campa året om. Det finns dessutom flera sätt att campa på, och de allra flesta kan finna ett sätt som verkligen passar dem. Men det finns också en hel del saker att tänka på när det gäller camping. Oavsett om man väljer att campa på en campingplats eller om man vill hålla till i skogen, alternativt på naturcamping, kan det vara till stor hjälp med lite tips på vägen. Som nybörjare inom camping kan man också lära sig en hel del av att prata med mer erfarna campare.

Viktigt att packa

Det finns en hel del man behöver ha med sig när man ska campa, men oavsett campingsätt gäller det att hålla koll på att utrymmet är begränsat. Man måste alltså prioritera ganska ordentligt. Ju fler familjemedlemmar man är som ska samsas om utrymmet, desto mindre kan varje person ha med sig. Det som alltid måste prioriteras är mediciner, mat och kläder samt nödvändiga saker som pengar, legitimation och liknande. Se också till att packa sådant som behövs för campandet. Ska du tälta behövs tält, sovsäck och något att laga mat på. Bor du på camping eller i husvagn blir packningen i regel lättare.

Håll en god hygien

En annan sak som är viktigt att ha koll på när det gäller camping är hygienen. Se till att hålla dig och familjen rena, ha koll på matvaror och tvätta när det behövs. När det gäller dusch och bad kan det också vara bra att tänka på att svamp med mera lätt sprids i delade duschar. Lyckligtvis kan man enkelt behandla nagelsvamp samt fotsvamp men det kan vara nog så retfullt att drabbas. Se också till att inte bada i sjöar eller hav där det är algblomning då vattnet kan vara giftigt.

Campa i naturen

Om man vill campa i naturen finns det en hel del att rätta sig efter. Enligt allemansrätten får man tälta och övernatta enstaka nätter ute i skog och mark, dock inte på andras tomter utan att ha fått lov. Man måste dock vara försiktig. Man får inte störa eller förstöra. Vill man göra upp en eld måste man också kontrollera så att det inte är eldningsförbud. Ibland är det till och med så allvarligt torrt i marken att man inte får använda gaskök ute i skogen. Då måste man lösa matlagningen på något annat sätt.