Camping – En härlig friluftsupplevelse!

Att campa är något som många kan tycka är mysigt och det går att campa på många olika sätt. Man kan vandra och campa med ett lättare vandringstält, åka till en campingplats med husbilen eller med husvagnen. Det går samtidigt bara att slå upp ett tält på en campingplats och då kan man använda mer traditionella, större campingtält.

Att campa med husbil och dess fördelar

Att campa med husbil är smidigt då man bokstavligen har ett helt hem med sig! Då husbilen har blivit populär, är det vanligt att allt fler svenskar skaffar husbil både för att det ger en stor frihet och dessutom är perfekt om man har barn! Fördelen med en husbil är att man inte behöver vara beroende av just en hyrplats på en camping. Man kan med fördel stanna på platser lång från civilisationen och ändå ha tillgång till bekvämligheter. Om man är långt ute på en öde plats och behöver el, kan husbilen ändå förses med ström genom anpassade solpaneler till husbilen och inga kontakter behövs! Det är dock viktigt att tänka på att man har tillräckligt med vatten med sig. En husbil kan man sova i, laga mat, duscha och få ett bättre skydd mot hårt väder utomhus. En husbil är som en liten minibostad i praktiskt format med smart och utrymmesanpassad inredning. Ett hem är viktigt för alla, även när det gäller en vanlig bostad. Idag kan man söka många bostäder på internet. Där kan man med fördel finna många fina bostäder samlade på ett ställe med alla typer av boenden av lägenheter eller olika varianter av hus eller gårdar.

Campa i vildmarken – Att tänka på

Att campa i vildmarken kräver förberedelser och det finns några viktiga saker man absolut måste ha med sig. Det finns många bra tips och goda råd för bästa tältsemestern när man beger sig ut i det fria. Man ska först och främst se till att välja rätt tält! Det är en viss skillnad på större, vanliga och traditionella campingtält, jämfört med vandringtält som ofta är lättare att bära med sig. Det är en konst att tälta i vildmarken och några basala och viktiga saker är en kompass, vattenreningstabletter, första hjälpen-kit med plåster, bandage, antibakteriellt sprit och värktabletter. Man ska även se till att ha en ficklampa med sig och mobilen! Faktum är, att det är viktigt att kunna bli nådd och kunna ringa ut till samhället om något händer. Batteriet i mobilen går inte att ladda i vildmarken, men det finns smarta solcellsladdare till mobilen så att man kan ladda mobilen precis var som helst, även mitt ute i skogen!

Sist men inte minst så ska man alltid ha med sig ett litet stormkök för att värma mat. Något som är smart att ha med sig är mat som inte utgör en stor vikt i packningen, men ändå ger energi. Exempel på sådan mat kan vara pulversoppor, energibarer, mindre konserver, kaffepulver och tepåsar. Vatten ska man alltid ha med sig, men har man sina vattenreningstabletter kan man använda dessa ihop med vatten från åar och bäckar.