Vinterförvaring under tak av husbil och husvagn

Många väljer att ställa av sina husvagnar och husbilar under vintern. Det är ett sätt att spara lite pengar på och många vill inte åka ut med sina fordon under den kalla och hala årstiden. Men vad bör man tänka på?

Förvara husvagn eller husbil inomhus under ett bra tak

Det kan vara praktiskt att förvara sin husbil eller husvagn inomhus. Då minskar man risken för angrepp från råttor och andra skadedjur. Se bara till att taken på lokalen är någorlunda täta om du vill undvika fuktläckage i fordonet. Om DM Tak fixat taket på byggnaden behöver du inte oroa dig, inte ens om förvaringen sker i en äldre lada.

Undvika fukt och mögel

När husvagnar och husbilar ställs av inför vintern är det bra att göra ett par åtgärder för att få bort fukt. I husbilen kan du sätta in en avfuktare som en torrboll. Samma sak fungerar bra i husbilen. Om det trots allt uppstår mögel behöver det tas bort. Ibland kan möglet tvättas bort men oftast måste det angripna kastas.

Förbereda husvagnen för förvaring

Kom ihåg att ta ut allt ätbart ur husvagnen för att undvika angrepp av möss och andra skadedjur. Stäng också takluckor, avlopp, ventiler och liknande där skadedjur kan komma in.

Att köra med husvagn på vintern

Om du trots allt vill köra med husvagnen och campa på vintern måste du ha koll på vilka regler som gäller kring vinterdäck på husvagnen. Om du har dubbdäck på din bil och du kopplar till en husvagn eller annat släp måste nämligen dessa också ha dubbdäck.