Att campa runtom Sverige via cykel

Nu när sommaren börjar närma sig och vädret sakta övergår till att bli allt varmare, är det många som längtar efter att ta sig ut i naturen. I Sverige har vi välsignats med ett otroligt vackert land som lämpar sig utmärkt för camping. Vill man samtidigt som man campar komma i form och skona miljön kan man använda sig av en cykel för sin campingresa.

Rätt cykel

Det gäller att ha rätt cykel med sig när man är ute och campar. En citycykel eller liknande blir väldigt jobbig på landsvägar, så lämna din citycykel på en cykelparkering från holländska Falco hos Cykelboxen, och ta en bra mountainbike istället. Ett bra exempel på en mountainbike är en Rocky Mountain Growler 20, som med sitt låga pris ändå erbjuder hög prestanda.

Rätt väska

Det näst viktigaste du behöver för resan är en bra väska. Med en rymlig och bekväm väska kan du cykla mycket längre avstånd innan du behöver stanna. För en cykeltur rekommenderas en mindre väska, med möjlighet att knäppa fast sitt tält på. Har du svårt att bestämma dig för vad som bör packas, finns det en artikel på denna sida som kan vara till hjälp. En av de bästa mindre campingväskorna är Deuter Speed Lite. Den väger endast ett halvt kilo och rymmer hela 20 liter.

Välj din destination

När du väl skaffat dig rätt utrustning kan du äntligen välja ut ditt resmål, bjuda med några vänner, och njuta av lite camping.